Честър Сити стана поредният английски клуб, който трябва да плати скъпа цена заради нестабилното си финансово положение, след като отбора бе изваден от Конферънс - дивизията под Футболната Лига.

Бордът на Конференцията препоръча това след среща с представители на тима. Това месец, бившият тим от Лига 1 бе изваден временно от Конферънс, след като играчите отказаха да играят в знак на протест заради неполучени заплати и след като местната полиция отказа да охранява мачовете им, тъй като не й беше платено.

Отборът изпадна в администрация през миналата година и получи наказание от 25 точки. Те трябва да платят и своите данъци, а който иска да закупи тима може да го направи за 1 паунд.

Честър Сити, които имат полуфинал за Купата на Лигата през 1975 година и които имаха рекордна домакинска подкрепа от 20 000 на бившия си стадион "Сийланд Роуд", бяха клуб от Футболната лига до преди десет години, когато изпаднаха в Конференс. Те спечелиха промоция за Лига 2 през 2004 година, но изпаднаха отново през следващия сезон.

Техният актив от този сезон ще бъде анулиран. Това е третият английския клуб, който днес получава лоши новини. Играещият в Лига 2 Борнемут получи предупреждение да си плати данъците към държавата, а Портсмут стана първият елитен тим, който изпада в администрация.