Изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано обяви, че целта пред отбора през следващите пет години ще бъде спечелването на пет трофея.

„Искам да спечелим пет трофея през следващите пет години. През тази година за съжаление не успяхме да спечелим нито един трофей. Аз искам през следващите пет сезона да печелим поне по една титла или купа. Това означава, че ние ще се стремим да спечелим Шампионската лига, титлата в Премиършип или Купата на Англия“, коментира Сориано.

„Разбира се, че нашето желание е следващият мениджър, който ще води отбора да се задържи по-дълго време. 26-те години на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед са едно изключение. Аз смятам, че ако един треньор остане в един отбор три,четири или пет години, това е един цикъл. Тогава може да говорим за една ера“, добави изпълнителният директор на Манчестър Сити.

„Мисля, че през следващия сезон ще се представим много по-добре. Аз съм сигурен в това. Ако през следващата година не успеем да спечелим нито един трофей, но в същото време има прогрес в играта ни и стигнем до полуфинал в Шампионската лига, завършим на второ място в Премиършип и отново загубим на финала за Купата на Англия, ще бъде добре“, каза още Феран Сораино.