Изненадваща вест от Англия - шампионът Лестър уволни тази вечер своя мениджър Клаудио Раниери!

Само преди няколко месеца италианецът се превърна в най-голямата легенда в историята на клуба, носейки първа шампионска титла в 133-годишната история на клуба.

Лошите резултати на тима в Премиършип през този сезон обаче заплашват елитния статут на "лисиците" през следващата кампания, заради което ръководството на Лестър е взело трудното решение да се раздели със специалиста.

Изненадващо обаче решението дойде след първия мач от осминафиналите в Шампионската лига - гостуване на Севиля, което завърши с благоприятния за англичаните резултат 1:2, запазващ шансовете за реванша.

"Това беше най-трудното решение, което сме правили в почти 7 години, в които "Кинг Пауър" пое собствеността на Лестър", заяви вицепрезидентт Аяват Сриваданапрабха. "Задължени сме да поставим дългосрочните интереси на клуба над всички лични сантименталности, без значение колко силни са те."

"Винаги ще сме му благодарни за това, което ни помогна да постигнем. Никога не сме очаквали това невероятно представяне от миналия сезон да бъде повторено този сезон. Всъщност, оцеляването в Премиършип бе първата и единствена наша цел от началото на кампанията. Но сега сме поставени пред борба да постигнем тази цел и смятаме, че промяна е необходима, за да увеличим тази възможност в последните 13 мача."

Асистент мениджърът Крейг Шекспир и треньорът на първия отбор Майк Стоуел ще ръководят отбора до назначаването на нов мениджър.

В същото време други членове на щаба като Паоло Бенети и Андреа Азалин също се разделиха с клуба.