Английският национален отбор се прибра на Острова рано тази сутрин, след като отпадна безславно на осминафинал на Световното първенство. ББС описва футболистите като „изморени”, при пристигането им на летище Хийтроу в Лондон около 8.20 часа българско време. „Трите лъва” пътуваха с автобус от Рустенбург до Йоханесбург, откъдето хванаха полета за дома.

Селекционерът Фабио Капело вчера научи, че ще трябва да почака две седмици, преди да научи съдбата си, дали Футболната Асоциация ще го остави на поста му. Самият италианец вчера заяви на пресконференция, че би желал да продължи работата си с Англия.

Капело хвърли основната вина за отпадането на лошата физическа форма на играчите, и сам ги определи като „много изморени” от дългия сезон в клубовете. Той категорично отрече да има разделение между футболистите, и някакви дрязги в съблекалнята. Полузащитникът Джо Коул обаче се изпусна, споделяйки пред медиите, че в лагера на Англия има „прекалено много нерешени проблеми”, оставяйки на таблоидите безкрайно поле за импровизации по темата.