В момента не можем да си представим голям отбор, особено от Англия, да няма акаунт в Туитър. Именно там идват някои от най-важните новини за отборите, а тази социална мрежа се ползва с голямо доверие от потребителите и феновете. 

И каква е разликата, като ги сравним само с периода отпреди 5-6 години, когато никой от тях нямаше такъв. Затова направихме една справка с това, какви са били първите туитове на отборите от най-интересното първенство - Висшата лига. 

А тя показва, че голяма част от тях, когато са започвали да използват социалната мрежа, може би не са имали никаква идея за какво да я ползват. Това важи с особена сила за някои от тях. Предлагаме ви да видите кои точно. 

В Ливърпул, например, използват първия си туит като обява за работа:

После идват от Уест Бромич, които го използват за... все още не е ясно с каква цел. Но споделят нещо от кухнята, което явно се е сторило забавно на администраторите. А дали е така всъщност? 

Какъв си мислите, че е първият туит в историята на акаунта на Манчестър Сити? Може би някаква новина за клуба? Не, всъщност неизвестният Тим е публикувал информация за орел. 

 

Или пък с какво са стартирали от Нюкасъл? Нещо нормално - като новина - или нещо екстравагантно - като тест-пост? Ами... второто.  

По-назад не остават и от Стоук Сити. В първия туит на клуба се говори за Сити и лудост. Но повече подробности няма... 

А какво мислите, че казват от Челси с първия си туит? Ами... Да очаквате включването на Туитър-акаунта на клуба.  

Кой мислите, че последен е открил акаунта си от тимовете в Премиършип? Може би някой от малките тимове, като Уотфорд, Суонси, Борнемут? Не! Правилният отговор е... Манчестър Юнайтед. Първият туит на клуба е от 2013 г. 

Е, все пак някои реагират нормално, като за първи пост в Туитър. Такива са например, Кристъл Палас, Уест Хем и т.н.