Легендата на Ливърпул Иън Ръш смята, че раздялата с Даниел Агер преди началото на сезона има осезаем ефект върху тима, най-вече върху играта в защита и изнасянето на топката.

Формата на мърсисайдци се подобри значително, откакто мениджърът Брендън Роджърс реши да мине към схема с трима бранители и прати при тях халфа Емре Джан.

През лятото опитният Агер, който беше втори капитан, се върна в родния си Брьондби, след което разкри, че причината за раздялата се крие в недобрите му отношения с треньора. Ръш обаче смята, че клубът е загубил повече, отколкото е спечелил с този ход.

„Даниел Агер определено липсва на Ливърпул. Не говоря толкова за работата в защита, но по-скоро заради офанзивните му умения. Той беше един от тези редки атакуващо настроени бранители, които създаваха за Ливърпул уникални възможности“, отчете уелсецът.

„Играта в защита определено не беше голямата му сила. Въпреки това неговата способност да изнася топката беше решаваща – той можеше да раздава точни подавания и дори да тръгва на дрибъл“, допълни бележитият нападател на „червените“.