Легендата на Арсенал Иън Райт предупреди шефовете на шпорите чрез коментарната си рубрика във вестник Сън, че ако продадат Димитър Бербатов, ще докажат, че Тотнъм е посредствен отбор, чийто играчи бягат в грандовете.

Райт съветва боса Даниел Леви да покаже, че неговият клуб наистина има амбиции да се намеси сред големите четири тима на Острова, като отхвърли всички оферти за Бербатов и давайки му заплата, каквато би получавал в Челси или в Манчестър Юнайтед.

„Г-н Леви трябва ясно да даде да се разбере, че Бербатов няма да ходи никъде. Той трябва да отпусне и средства за трансфери на Хуанде Рамос за класни играчи, които да партнират на Бербатов и да превърнат Тотнъм в голям отбор”, казва бившият голмайстор на Арсенал.

„Изцяло разбирам желанието на Челси да го има в състава си, Бербатов е голям играч, но е много по-различен тип футболист от Дидие Дрогба”, казва бащата на Шон-Райт Филипс.

„Берба вече ни показа огромния си талант и потенциал. Той има усет към гола, но понякога, когато нещата не вървят, както на него му се иска, формата му веднага тръгва надолу”, заяви още Иън Райт.