Впечатляващото представяне на младата Ема Радукану, която спечели титлата на Откритото първенство на САЩ по тенис, й спечели милиони фенове по целия свят. Но един от тях е по-специален, защото се казва Юрген Клоп и е мениджър на английския футболен клуб Ливърпул. Германецът заяви, че е бил напълно завладян от играта на финала и сега ще следи много по-изкъсо женския тенис.

18-годишната Радукану зашемети целия спортен свят, превръщайки се в първата квалификантка, триумфирала с титла от Големия шлем. На финала тя победи 19-годишната канадка Лейла Фернандес. Клоп каза също, че женският тенис явно е в добри ръце, след като е видял две тийнейджърки да се борят за титлата на корта и определи Радукану като "талант на века". "Беше впечатляващо! Мина доста време, откакто бях гледал цял мач на тенис и още повече време беше минало откакто гледах за последно женски мач! Бях наистина впечатлен от силата и скоростта", заяви Клоп пред журналистите днес.

"След това гледахме и интервютата на двете момичета- на 18 и на 19 години, които говореха след края на мача. Беше вдъхновяващо! Може би дори повече от тениса, който играят. И аз бях изумен от това как се представиха, а след това и как говореха. "Ема показа голямо уважение към Фернандес. И двете знаеха, че вероятно в бъдеще ще се срещат още много пъти и вероятно още по-реално е да го правят на финал. Беше огромна демонстрация на спортсменство в елитния спорт. И се видя колко смирен можеш да бъдеш и на върха. След този финал със сигурност ще гледам много повече женски тенис, отколкото е било преди няколко години", завърши германският специалист.