Юношата на Манчестър Юнайтед Боби Пауър, който стана по-известен като филмова звезда, почина на 40 г. след битка с рака, съобщават медиите в Англия. Преди време той беше диагностициран с рак на панкреаса.
 
Пауър игра за младежкия отбор на Манчестър Юнайтед през 90-те години, а след това се насочи към фитнеса и дори работи като инструктор. Баща е три дъщери -  Лорен (20 г.), Кейтлин (19) и Хайди (12). Добива световна популярност с участието си във филма на футболна тематика - "Има само един Джими Гримбъл“, а след това се снима и в други ленти. 
 
Една от дъщерите - Кейтлин Едсфорт, го описва като социална пеперуда.
 
„Той беше много общителен, разговаряше с всеки. Беше като социална пеперуда във всяка стая, в която влезе. Ако не беше във фитнеса, катереше планини. Обичаше да помага на други хора - физически и психически“, обясни тя.
 
Неговата майка Естрела Бари разкри, че Боби Пауър до последно се е надявал да се излекува.
 
„Опитваше се да намери лек, защото искаше да живее за своите момичета. Направи всичко по силите си. Той мислеше, че влиза в хосписа, за да стане силен и да получи химиотерапия в Ливърпул. Накрая не можеше да ходи, беше като малък скелет. Утехата е, че е вдъхновил много хора, защото беше активен човек", разказа майката на Боби Пауър.