Мениджърът на Уигън Уве Рослер разкри, че дошлият под наем в неговия тим Джош Макекрън се отказал от значителна част от заплатата си, която получавал в Челси, за да се осъществи трансферът.

Полузащитникът направи своя дебют за „сините“ едва на 17-годишна възраст в Шампионската лига преди четири сезона. В ерата на Карло Анчелоти той записа 17 мача през сезон 2010/2011 и очакванията към таланта бяха големи.

В края на същия сезон обаче италианецът беше освободен, а това забави развитието на Макекрън. Английският младежки национал изкара периоди под наем в Суонси, Мидълзбро и Уотфорд.

По-рано през седмицата Рослер предложи на младока да дойде на „Ди Дабъл Ю Стейдиъм“ до края на сезона. „Заради неговите невероятни качества като футболист и затова, че на толкова крехка възраст записа 17 мача, очакванията към него бяха прекалени. Челси го пратиха под наеми по някаква причина кариерата му забуксува. Той не прогресира толкова, колкото от клуба и самият той си мислеха. Сега обаче тук той знае точно от какво се нуждае. Джош е уверено момче, знае, че е добър футболист. Той може да играе на най-високо ниво във Висшата лига, за него няма проблеми“, коментира германският специалист.