Манчестър Юнайтед възнамерява да осъществи пълно господство във футболния свят, като разпростре популярността си и в Африка, като направи турне в централната част на континента.

Вчера Юнайтед поледи ФК Сеул с 4:0, днес се отправи към Макау с удовлетворението, че първата им визита в Южна Корея е завършила с пълен успех.

Билетите за вчерашния двубой – 68000 – бяха разпродадени само за шест часа, впечатляващата бройка от 750000 южнокорейци вече притежават кредитни карти на Манчестър Юнайтед. Проучвания на клуба сочат, че половината от азиатската държава подкрепя именно техния тим.

През последните години „червените дяволи” покориха и Япония, Малайзия, Тайланд и Китай и могат да са спокойни, че засега държат водачеството пред Реал Мадрид и Челси.

Дори и комунистическата Северна Корея не бе пренебрегната като възможна дестинация от сър Алекс Фъргюсън. „Клубът ни е готов да пътува навсякъде, за да представя нашия имидж и имиджа на играта,” заяви наставникът.

Снощи изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил разкри, че догодина тимът ще посети Африка и ще обърне внимание на развиващите се нации. „Правим онова, което смятаме, че е редно. Африка е интересно място. Там се следи Висшата лига и, тъй като все повече африкански футболисти играят в Англия, популярността нараства.”

Гил продължи: „Миналата година Рио Фърдинанд бе посрещнат много топло в Уганда. Той ми писа оттам съобщение: „Г-н Гил, трябва да дойдем в Уганда!”. Така че може и да го направим.”