Манчестър Юнайтед върна интригата в борбата за титлата във Висшата лига, след като победи с 5:1 при гостуването си на Нюкасъл и съкрати на само три точки преднината на водача Арсенал, който по-рано днес направи 2:2.

Червените дяволи поведоха в 25-ата минута, когато Кристиано Роналдо отдясно центрира перфектно към Уейн Рууни, който нямаше как да сгреши сам срещу Шей Гивън.

В последните секунди на първата част Майкъл Карик намери пролука в защитата на свраките и изведе Роналдо очи в очи срещу вратаря, като за португалеца не бе проблем да се разпише.

В 56-ата минута Кристиано вкара и нов гол, негов 29-и през сезона, 21 от тях във Висшата лига и покачи на за 3:0.

След изпълнение на ъглов удар Диагне Файе вкара едно попадение за Нюкасъл в 79-ата минута, но само две минути по късно Рууни вкара отново и направи 4:1 в своя професионален мач номер 250.

Крайното 5:1 оформи заменилият Кристиано Роналдо Луис Саха в добавеното време, след като получи добро подаване от юбиляра Уейн Рууни.

11 кръга преди края на първенството на Арсенал води с 64 точки, следван от Манчестър Юнайтед с 61 и Челси с 55 мач по-малко. Нюкасъл, който допусна 16 гола за шестте мача, в които начело е Кевин Кийгън е 13-и с 28 точки.