Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни отпадна за неопределено време от сметките на мениджъра Луис ван Гаал. Причината е, че се контузи в мача с Лестър миналия уикенд и все още не е ясно колко време ще му трябва, за да се възстанови. 

Това призна самият холандец, като добави, че единствено лекарите на "червените дяволи" ще кажат кога отново нападателят ще може да бъде на линия и да бъде използван отново. Проблемите му са в глезена. 

"За съжаление, проблемите на Уейн са по-големи, отколкото първоначално очаквахме. Контузията му е наистина гадна. С всеки ден става по-зле, вместо по-добре, което малко ме притеснява. Но сега той е в ръцете на лекарите."

"Сега трябва да се работи с физиотерапевтите, за да направят глезена му далеч по-силен, затова този период е много важен за него. Засега се подготвя много добре в стаята за рехабилитация, чакаме го скоро да започне и да тренира", сподели Ван Гаал. 

Освен капитана си, холандецът няма да може да използва още трима футболисти. Това са Маркос Рохо, Андер Ерера и Фил Джоунс. Аут до края на сезона е Люк Шоу. Джеси Лингард обаче се завръща след лек проблем и дори се очаква да бъде титуляр. 

"Рохо се контузи по същия начин, по който и миналата година - на тренировка. Ще видим колко време ще отсъства. Лингард ще се завърне, което е добре и така общо списъкът ми с контузени наброява шестима души", сподели Ван Гаал.