Юнайтед победи Сити с минималното 1:0 в градското дерби на Манчестър. Въпреки че отново „червените дяволи” се радваха на доста късмет, те вече са на цели осем точки от преследвача Челси. „Сините” имат трудно гостуване на Арсенал утре, и в случай, че претърпят поражение, титлата ще е притежание на Манчестър Юнайтед. До края на първенството има още два кръга, като в един от тях е и прекият двубой между първия и втория на „Стамфорд бридж”.

Единственото попадение на „Сити ъф Манчестър” отбеляза най-добрият футболист в Англия през този сезон – Кристиано Роналдо, от дузпа. В 34-та минута португалското крило се строполи в наказателното поле на домакините, след грубо съприкосновение с Майкъл Бол и реферът Роб Стайлс отсъди заслужено наказателен удар. Бол тормозеше „седмицата” през целия мач, като само благоразположението на съдията го отърва от изгонване. Роналдо се нагърби и с изпълнението, като не сгреши от бялата точка и така отбеляза своя гол номер 50 с екипа на Юнайтед.

Сити получиха златен шанс да зарадват както феновете си, така и тези на Челси, само десет минути преди последния съдийски сигнал, когато „гражданите” също получиха възможност да изпълнят дузпа. Уес Браун извърши нарушение срещу главния виновник за резултата Майкъл Бол, но Дарайъш Васел би в центъра на вратата и Ван дер Саар успя да отрази шута. Ман Сити не е вкарвал гол у дома в първенството от Нова година насам.

Докато Юнайтед се опитваше да играе хубав футбол, целта на Сити явно бе да предизвика по-силов двубой, в който да търси поне точката. Момчетата на Стюърт Пиърс до голяма степен постигнаха задачата си, като измъчиха до краен предел „червените дяволи”.

Със спечелените три точки Юнайтед има 88, Челси е с 80. Ман Сити е на 13-та позиция с 42 точки.