Звездата на Манчестър Юнайтед получи официално предупреждение от своя наставник сър Алекс Фъргюсън – да спре да се тъпче с вкусната, но много калорична британска храна.

Португалското крило е във възторг откакто откри английския пай и рибата с картофки за вечеря. Неотдавна той дори си призна, че почти всеки ден използва услугите на бързата закуска.

В Манчестър Юнайтед обаче далеч не са толкова въодушевени от новата „страст” на младока, който започнал да трупа килца. Според хората в тима, следящи хранителния режим на играчите, Роналдо рискува не само талията си, но и кариерата си.

22-годишният португалски национал разкри любовта си към храната на Острова пред списание в родината си. „Имам късмет, че мога да вечерям в най-добрите ресторанти и да се наслаждавам на чаша скъпо вино, но съм доволен и на бързата храна за вкъщи,” призна той. „Срещах се с едно момиче от Манчестър и тя ми показа месен пай и чипс, което е много вкусно.”

Роналдо все пак е наясно какво може да му причини тази страст. „Трябва да внимавам. Клубът не иска да се тъпча твърде много, защото може да се отрази на играта ми. Казаха ми, че не искат да качвам никакви излишни килограми.”

Кристиано, заедно със своите съотборници, е на строга диета – предимно пилешко месо, риба и паста. Той трябва да докладва за всичко извън диетата, което е ял през седмицата.

„Неща като пай и чипс не са гориво за супер атлети,” казва източник от Юнайтед. „Малки изключения от диетата са допустими, стига да не стават практика.”

Роналдо сподели и своето любимо меню в ресторант – средно препечена пържола, салата и – само малко – пържени картофки.