Манчестър Юнайтед стъпи на криво в първата си среща от Премиършип. „Червените дяволи” загубиха първите си две точки в първенството, след като завършиха 0:0 с Рединг на "Олд Трафорд”.

Въпреки че играха с човек повече в продължение на малко по-малко от 20 минути, шампионите на Англия не успяха да преодолеят защитата на отлично бранещия се Рединг нито веднъж.

Изненада в състава на сър Алекс Фъргюсън бе появата на Джон О’Шей като централен нападател. Той излезе на терена в 57-та минута, на мястото на Майкъл Силвестър. Дългоочакваният на "Олд Трафорд", Карлос Тевес не направи своя дебют за „червените дяволи” и остана на резервната скамейка.

Играчът на Рединг Дейв Китсън си изкара директен червен картон в 73 минута, след изключително грубо нарушение срещу Патрик Евра. Предимството от един играч обаче, не помогна на Юнайтед, чието нападение явно, още не е влезнало в достатъчно добра форма.

Преките съперници на Манчестър не сбъркаха в своите срещи и така, след първия кръг от Висшата лига, Юнайтед изостава от Арсенал, Челси и Ливърпул с две точки.