Манчестър Юнайтед победи Астън Вила с 4:1. Това бе най-малкото, което успяха да инкасират съотборниците на Стилиян Петров, останал резерва в тази среща.

Всичко започна добре за домакините, които поведоха в резултата още в 13-та минута, след като Габриел Агбонлахор засече с глава центрирането на Ашли Йънг отляво.

Това обаче, по-скоро отприщи гнева на Рууни и компания, отколкото да представлява реален шанс за успех на момчетата на Мартин О’Нийл.

Уейн Рууни направи страхотен мач, като с две попадения още през първото полувреме обърна резултата в полза на „червените дяволи”. В 36-та минута английският национал засече центрираната от Нани по земята топка за 1:1. Второто си попадение Рууни вкара в 43-та минута след асистенция на Карлос Тевес.

Рио Фърдинанд вкара за 3:1 в 45-та минута от зоната на дузпата.

Второто полувреме остана под знака на състезателите на сър Алекс Фъргюсън, които продължиха да натискат своя съперник. В 60-та минута Астън Вила остана с човек по-малко, след като за втори жълт картон бе изгонен Найджъл Рио-Кокър.

Домакините останаха с девет души на терена, след като в 66-та минута стражът Скот Карсън спъна в наказателното поле Карлос Тевес, който бе на път да вкара, и получи директен червен картон. Рууни заложи топката, за да изпълни отсъдената дузпа, но при последвалия изстрел, Стюърт Тейлър, заел мястото на Карсън, спаси.

Неизбежното обаче, само бе забавено. След като в 70-та минута Рууни удари напречната гредата със страховит удар, Райън Гигс вкара поредното попадение за Юнайтед в 75-та минута, като така оформи и крайното 4:1.

До края на срещата само стражът на домакините спаси отбора си от по-голям резил, след като направи няколко много добри спасявания.