Манчестър Юнайтед следи ситуацията около плеймейкъра на Монпелие Реми Кабела, като вече подготвя зимна офанзива за френския национал.

„Червените дяволи“ най-вероятно през януари ще опитат да изтрият спомена от летните си провали на трансферния пазар, когато в клуба дойде единствено Маруан Фелаини. Мениджърът Дейвид Мойс вече има няколко идеи как да подобри състава си, а също с кои играчи ще се раздели.

Сеск Фабрегас и Андер Ерера бяха двама от най-силно желаните от шотландеца играчи, но след като не успя да убеди Барселона и Атлетик Билбао да се разделят със звездите си, той е решил да отправи поглед към Лига 1. 23-годишният Кабела е считан за една от големите надежди на френския футбол и се очаква в не толкова далечното бъдеще да заиграе в топ отбор.

Интересът към него не е никак малък, затова Монпелие прави всичко възможно да го задържи, като плаши евентуалните купувачи с цена от 100 милиона паунда.

Юнайтед от своя страна оценява футболиста на около 15 милиона от британската валута, като е малко вероятно някой друг да предложи повече.