Манчестър Юнайтед започна колебливо турнето си в Южна Африка, след като успя само да се спаси от загуба в първия си мач срещу Кайзер Чийфс, от турнира „Vodacom”. „Червените дяволи” направиха 1:1 с първия си опонент, като дори трябваше да догонват в резултата.

Проблемите за английските шампиони дойдоха заради колебливата игра в отбрана, като много хаотични чистения и липсата на дълбочина на атаките на англичаните създадоха проблеми за Юнайтед.

Първото полувреме играта се движеше бавно, а играчите на Юнайтед не успяваха да комбинират. Двата тима изглеждаше, че ще се оттеглят без гол на сметката си на почивката, но в 37-та минута завърналият се Гари Невил извърши нарушение срещу играч на домакините в наказателното поле, след което съдията отсъди дузпа. Кузчак се метна в грешния ъгъл при изпълнението на Куартей, който реализира за 1:0.

През втората част, нещата не терена не се промениха много. Все пак се усети влиянието на Карлос Тевес, който в 59-та минута центрира добре и Крис Ийгълс вкара за 1:1.

При този резултат завърши първият мач на Манчестър Юнайтед, като следващия противник на „червените дяволи” е Орландо Пайрътс на 22 юли.