В последния мач от втория кръг на Премиършип Манчестър Юнайтед записа първа победа, след като надделя с 1:0 като гост на Портсмут.

Домакините първи имаха възможност да открият резултата, след като още в първата минута Папа Буба Диоп стреля отдалеч, след като видя, че Ван дер Саар не е на мястото си, но ударът му бе неточен.

В 32-та минута бе отбелязано единственото попадение в срещата, след като Тевес подаде на Евра, който след това с чудесен пас намери Дарън Флетчър, който отблизо прати топката в мрежата на Дейвид Джеймс.

Второто полувреме отново започна силно за Юнайтед, след като в 49-та минута О’Шей изведе в чудесна позиция Рууни, който отбеляза гол, но той бе отменен заради много спорно положение на засада.

В 61-та минута Жером Томас се опита да изненада Ван дер Саар, след като стреля отдалеч, но холандският вратар се представи на ниво и улови топката.

Карлос Тевес стреля много опасно от пряк свободен удар в 79-та минута, но Дейвид Джеймс се намеси и спаси.

След тази загуба Портсмут остана на последно място във временното класиране, след като няма нито една спечелена точка и нито един отбелязан гол. Манчестър Юнайтед е с четири точки и е на 5-о място.