Непосредствено след като стана ясен жребия за сезон 2007/08 година в Висшата лига, колегите от Скай Спортс публикуваха интересна статистика за представянето на фаворитите за титлата на старта на шампионата от учредяването на Премиършип през 1992 година насам.

 

Най-добре в дебютните си мачове през сезоните в последните 15 години се е представял Манчестър Юнайтед. Настоящите шампиони са спечелили 10 пъти срещите си от първия кръг на Висшата лига, губили са на 3 пъти и два пъти са стартирали с равенства. „Червените дяволи” започват новата кампания на 11 август с домакинство на Олд Трафърд срещу Рединг.

 

Арсенал е тръгвал 9 пъти с „летящ” старт в 15-те издания на Премиършип до момента, 3 пъти е губил и 3 пъти е дебютирал с равенства. Любопитен факт за „топчиите” е, че двубоят срещу съседите от Фулъм на 11 август 2007 на Емирейтс Стейдиъм, ще бъде 12-ти домакинско начало на сезона за 16 години. Едва 4 пъти Арсенал е бил гост.

 

Другите два големи претендента за титлата в Англия Челси и Ливърпул са записали „едва” по 8 победи при откриването на шампионата. В първия кръг от новия сезон „сините” от Лондон ще бъдат домакини на Бирмингам, а „червените” от Анфийлд ще гостуват на Астън Вила на Стилиян Петров.