В първото дерби от 31-я кръг на Премиършип Манчестър Юнайтед победи с класическото 3:0 Ливърпул и по този начин увеличи преднината си пред втория Арсенал с шест точки.

Домакините започнаха силно мача и още в 6-та минута Рууни имаше възможност да отбележи първия гол в мача, но Хосе Рейна прояви невероятен рефлекс и спаси опасността.

В 10-та минута Масчерано фаулира грубо Пол Скоулс и получи жълт картон от съдията Стив Бенет.

В 23-та минута аржентинският халф на Ливърпул извърши ново нарушение, а Райън Гигс центрира в наказателното поле на гостите, където Кристиано Роналдо бе оставен не покрит и стреля, но уцели дясната греда на вратата на Рейна.

В 34-та минута Рууни центрира в наказателното поле на Ливърпул, където Рейна и Шкъртел не успяха да се разберат и Уес Браун с глава отбеляза първия гол в срещата.

До края на полувреме Ливърпул се опита да изравни резултата, но Торес и Джерард изпусна изгодни ситуации пред вратата на Едвин ван дер Саар.

В 45-та минута Рио Фърдинанд фаулира Фернандо Торес, а испанецът репликира главният съдия, който му показа жълт картон. Стив Бенет показа втори жълт картон и на Масчерано, който влезе в разправия с арбитъра.

През второто полувреме домакините имаха тотално надмощие и логично стигнаха до нови два гола в мрежата на Рейна.

В 79-та минута Роналдо се озова в изгодна ситуация и стреля опасно, но Рейна успя да избие топката в ъглов удар, след което последва центриране на Нани, а Кристиано надскочи всички и с глава отбеляза втория гол в срещата.

В 81-та минута Уейн Рууни изведе в чудесна позиция Луис Нани, който без забавяне стреля и отбеляза третия гол в мрежата на Ливърпул, а по този начин оформи и крайния резултат в срещата.