Манчестър Юнайтед излезе на четвърта позиция във Висшата лига след успех като гост на Арсенал с 2:1. Юнайтед събра 19 точки, след като записа първи успех като гост този сезон в Англия.

И трите попадения паднаха през второто полувреме, като гостите поведоха след автогол на Киърън Гибс в 56-ата минута, а Уейн Рууни направи 2:0 в 85-ата. Арсенал пък отбеляза чрез Жиру в 95-ата минута.

За лондончани това бе втора поредна загуба, след поражението от Суонси в миналия кръг. Арсенал заема осмо място във временното класиране във Висшата лига със 17 точки.

Още в 14-ата минута Джак Уилшър получи удобен пас в наказателното поле, овладя и стреля, но Де Хеа изби. Малко по-късно Уейн Рууни пробва мерника си от около 22 метра, но не застраши вратата на домакините. В 34-ата минута стражът на Юнайтед Давид де Хеа отново трябваше да се намесва, след шут на Алексис Санчес, насочен в долния ляв ъгъл. Двата тима продължиха да търсят първо попадение, като четири минути по-късно Уейн Рууни овадя в наказателното поле и стреля, но ударът му бе блокиран от защитник и последва само ъглов удар. В края на първото полувреме Майкъл Карик опита да застраши Войчех Шчесни, след като намери топката с глава, но отново бранител на Арсенал предотврати опасността.

Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/Getty Images

В първите минути след почивката първо Арсенал имаше не лоша възможност, като Дани Уелбек напредна и опита удар, но Де Хеа отново бе на мястото си. Повратният момент в двубоя дойде в 56-ата минута, когато Киърън Гибс имаше нещастието да си отбележи автогол. Топката се отби от него и влезе в мрежата на лондончани за 1:0 в полза на Манчестър Юнайтед. Арсенал веднага опита да върне попадението, като в 62-ата минута Давид де Хеа реагира перфектно при удар с глава на Алексис Санчес.

Гостите постепенно сякаш взеха леко преимущество и в 69-ата минута Ашли Йънг пробва на намери съотборник в наказателното поле на Арсенал, но защитата на тима воден от Арсен Венгер се справи. Юнайтед пък също потрепери в 77-ата минута, след центриране на Алекс Окслейд-Чембърлейн, след което топката бе избита в корнер, а след изпълнението му Оливие Жиру не успя да засече.

Манчестър Юнайтед обаче нанесе втория си удар в 85-ата минута, когато падна 11-я гол на Уейн Рууни във вратата на Арсенал. При една контраатака след като пас на Алексис Санчес бе пресечен, топката стигна до Анхел ди Мария, който пусна към Уейн Рууни и нападателят не сгреши за 2:0. Ди Мария бе близо до това сам да реализира във вратата на домакините в продължението, но пропусна.

Оливие Жиру

източник: Gulliver/Getty Images

Арсенал върна едно попадение в петата минута от общо добавено време, като Оливие Жиру напредна в половината на Юнайтед и получи топката на границата на наказателното поле след дълъг пас, след което вкара за 2:1 в горния ляв ъгъл на вратата на Давид де Хеа.

За повече нямаше време и въпреки финалния щурм на Арсенал, футболистите водени от Луис ван Гаал триумфираха с трите точки