От Манчестър Юнайтед имат голямо желание да отдадат младата вратарска надежда Бен Фостър под наем до края на сезона.

24-годишният страж се възстанови от сериозна контузия в коляното, като игра 90 минути за резервите на „червените дяволи” в четвъртък вечер. След като изкара цял мач без никакви проблеми, сър Алекс Фъргюсън сподели, че иска да осигури на Фостър възможност да играе като титуляр в някой от клубовете в Чемпиоъншип.

„Искрено се надявах всичко да мине по вода за Бен снощи, тъй като имаме възможност да го дадем на отбор от долната дивизия до края на кампанията”, сподели шотландският специалист пред клубния сайт.

„Ще си поговоря с Фостър, но имахме няколко запитвания от тимове от Чемпиъншип. Мисля, че това би било добра възможност за него. Ще обмислим ситуацията в началото на другата седмица”, добави той.

Фостър е сред младите надежди на Англия за поста национален вратар, както и е сред основните претенденти за наследник на Едвин ван дер Саар в Манчестър Юнайтед.

„Изкара цял мач снощи без никакви проблеми. Много сме доволни, тъй като е с изключителен потенциал. Всички в Англия знаят това”, сподели още сър Алекс Фъргюсън.