Ръководството на Манчестър Юнайтед подготвя изненадваща оферта за вратаря на Стоук Сити Асмир Бегович, съобщава вестник Daily Mail. Според информациите, „червените дяволи“ са готови да платят 8 млн. паунда за босненския страж, който през този сезон показва отлични игри за „грънчарите“.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не е впечатлен от изявите на Давид Де Хея и Андрес Линдегаард, въпреки че и двамата получават шансове да спечелят доверието на наставника си. Юнайтед плати близо 18 млн. паунда за Де Хея, който обаче прави фрапантни грешки, които понякога струват скъпо на тима.

25-годишният Бегович успя да запази вратата си суха в седем двубоя през този сезон и допусна само 15 гола в толкова мачове. Това не остана незабелязано от водещите клубове в Англия, като освен Юнайтед, интерес към вратаря има и от Ливърпул.

Мениджърът на Стоук Тони Пюлис бе категоричен, че няма да се разделя с никой от ключовите си футболисти през зимния трансферен прозорец.

„Винаги е хубаво, когато някой голям тим прояви интерес към теб. Това е комплимент, но не осначава нищо конкретно“, заяви самият Асмир Бегович.