Английският гранд Манчестър Юнайтед оповести най-успешните си финансови резултати в историята си, след като регистрира ръст от 72 процента печалба от операции с марката и благодарение на повишените приходи от билети и продажбата на телевизионни и рекламни права.

Отчитайки периода от юни 2006-а до юни 2007-а година, в Юнайтед отбелязва шампионската титла на Висшата лига, финал в турнира за Купата на Англия и полуфинал в Шампионската лига, като приходите от тези състезания са донесли общо 245 милиона лири. Тази сума е рекорд и за британски клуб изобщо. В оборота за първи път е включена и сумата, която клубът получава по спонсорския си договор с "Найк".

Както е известно, след малка реконструкция, капацитетът на Олд Трафорд беше увеличен от 67 хиляди на 76 хиляди места.

"Наистина постигнахме впечатляващи резултати през изминалия сезон. Както се вижда, доброто ни представяне на терена се отразява и на сметките на клуба. Огромна заслуга за всичко това има и нашият мениджър сър Алекс Фъргюсън, който беше основен инициатор и за увеличаването на капацитета на стадиона", коментира най-успешната финансова година в Манчестър Юнайтед изпълнителният директор Дейвид Гил.