Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргсюсън няма никакво намерение да продава португалеца Луиш Нани през зимата, каквито спекулации заляха английските издания в последно време.

23-годишният футболист отново не може да се пребори за титулярното място в първия тим на шампионите, като дори изрази и публично недоволството си от факта, че не получава достатъчно игрово време от началото на сезона. Той не игра във важните двубои с Ливърпул, Манчестър Сити и Тотнъм.

„Медиите споменават за интерес към Нани от страна на големи отбори – като Милан и Бенфика. Оттам обаче няма никакъв контакт с нас. А и дори да имаше, ние нямаме желание да се разделяме с играча”, заяви сър Алекс пред „Mirror”.

„Той е само на 23 години. Ако някой извади оферта за него през зимата, ще я отклоним”, добави Фърги.

„Нани е младо момче, иска да играе, може да получи своя шанс срещу „шпорите” за Карлинг Къп в средата на седмицата. Антонио Валенсия се намира в отлична форма, Габриел Обертан също се оказа интересен играч, а така конкуренцията става много голяма. Не критикувам Нани, но нещата в последните няколко седмици се стекоха срещу него. Говорих с него, казах му, че трябва да се възползва от шансовете, които му се отворят”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.