Ръководството на Манчестър Юнайтед взе решение да не предлага нови договори на Виктор Валдес и още трима други играчи, което означава, че в края на месеца те до един ще станат свободни агенти.

Освен Валдес другото по-известно име сред освободените е това на Ник Пауъл. За атакуващия полузащитник „червените дяволи“ броиха 6 милиона паунда по настояване на сър Алекс Фъргюсън. През четирите си сезона на „Олд Трафорд“ младокът получи ограничени възможности за игра и логично не успя да убеди, че заслужава по-дългосрочен контракт. Освен това той прекара по-голямата част от времето като преотстъпен в Уигън, Лестър и Хъл Сити.

През отминалата кампания Пауъл изкара дълго отстъвие от терените поради травма в бедрото и записа едва две появи като резерва – срещу Волфсбург и Борнемут.

При Валдес ситуацията беше далеч по-очевидна като развитие. Още от началото бившият вратар на Барселона влезе в конфликт с тогавашния мениджър Луис ван Гаал и така бе забит на скамейката. През януари той беше преотстъпен на Стандард Лиеж, но и оттам се отказаха да използват услугите му за по-дълъг срок.