Манчестър Юнайтед може да попречи на Немания Видич да вземе участие в международната среща на Сърбия този уикенд благодарение на вратичка в правилника на УЕФА.

Той е сред ключовете състезатели в състава на „червените дяволи”, които пък в събота трябва да се изправят срещу Болтън в мач от Висшата лига. Според правилата на УЕФА сър Алекс Фъргюсън трябва да се лиши от услугите на Видич за въпросната среща, тъй като националните отбори се ползват с правото да изискат от клубовете да пуснат съответния футболист, който трябва да защитава цветовете на страната.

Квалификацията за Евро 2008 между Сърбия и Казахстан бе отложена за идната събота поради силен снеговалеж в Белград преди три дни.

От друга страна обаче, датата 24 ноември, за когато е и насрочена  срещата, не е записана като официалната дата за провеждане на международни мачове, което може да позволи на английските шампиони да не пуснат своя състезател.

Това е опция, от която сър Алекс почти сигурно ще се възползва.

Отложената квалификация може да изгуби всякакъв смисъл, ако Португалия вземе точка от Финландия утре, с което ще сложи край на всички надежди на сърбите да се класират за Евро 2008.