Манчестър Юнайтед успя да победи трудно Евертън на Гудисън Парк с 1:0, като единственото попадение в срещата падна седем минути пред края на мача.

 

През първата част пред Кристиано Роналдо и Неманя Видич се откриха добри възможности за откриване на резултата, но те не бяха оползотворени.

 

В края на първото полувреме неприятна контузия получи Микаел Силвестър, който се срина на терена при опит рязко да смени посоката в пред своето наказателно поле и бе изнесен на носилка, като на неговото място влезе Нани, който зае мястото на Патрис Евра в средата на терена, а французинът се премести в защитната линия.

 

След почивката Лейтън Бейнс и Андрю Джонсън се опитаха да създадат неприятности за Едвин Ван Дер Сар. В 56-тата минута гостите създадоха най-сериозното си положение - Карлос Тевес намери Пол Скоулс, но той стреля встрани.

 

Седем минути преди края на мача резервата Нани центрира от корнер, Неманя Видич се извиси и отблизо с глава огорчи Стефан Веселс.

 

В 88-мата минута Джеймс МакФедън стреля към Ван Дер Сан, холандецът изби удара, Йосиф Йобо опита безуспешна добавка и това бе всичко по-интересно в мача.

 

Със спечелените три точки Манчестър Юнайтед оглави класирането преди изиграването на останалите срещи от шестия кръг на Висшата лига, като е с точка пред Ливърпул, Арсенал, Евертън и Челси.