Футболистите на Манчестър Юнайтед гостуват на Ливърпул днес от 14:45 ч в мач от 29-ия кръг на Висшата английска лига. „Червените дяволи” при всички положения ще се опитат да вземат трите точки в днешния сблъсък, което ще увеличи преднината им пред втория Челси на 12 точки преди срещата на „сините” срещу Портсмут по-късно днес. Евентуална победа на Юнайтед ще даде сериозно предимство в борбата за титлата, предвид по-леката им програма до края на шампионата. Единствената по-сериозна среща на момчетата на сър Алекс след днешната остава директния сблъсък с Челси, докато на шампионите им предстоят домакинство на Тотнъм и гостуване на Арсенал.

Ливърпул също не бива да бъде отписван с лека ръка от борбата за разпределение на отличията. Момчетата на Рафа Бенитез се намират в страхотна форма и въпреки, че се намират на 16 точки след водача в класирането, една победа днес, може да има реципрочен ефект за двата тима и „мърсисайдци” изведнъж да се озоват в директна битка за титлата.

Предвид заряда на срещата и нейното значение не само за класирането на двата тима, мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитез призова играчите на двата тима да се уважават взаимно, за да се избегнат финалните сцени от сблъсъка между Челси и Арсенал във финала за Карлинг къп миналата седмица.

Сър Алекс предпочете да не влиза в устна битка с опонента си преди срещата, но посъветва мениджъра на Челси Жозе Моуриньо „да държи устата си затворена”, тъй като шампионата влиза в решителната си фаза. Фъргюсън бе бесен на португалеца, след като той заяви пред пресата през седмицата, че Юнайтед ще вземат титлата благодарение на комбинация от случайности и грешни съдийски решения.

При всички положения вербалните нападки между двамата няма да имат желания ефект. Битката със сигурност ще се реши на терена.

А днешното дерби изглежда обещаващо, като се има предвид, че двамата мениджъри нямат сериозни проблеми с контузени и наказани.

Нападателят на Ливърпул Питър Крауч отложи операцията на носа си и ще бъде на разположение на Рафа Бенитез днес. Очаква се в състава да се завърнат Хосе Рейна, Крейг Белъми, Даниел Агер, Мохамед Сисоко, Дирк Кайт и Шаби Алонсо, които получиха почивка за последния мач на „мърсисайдци”.

Алекс Фъргюсън няма да може да разчита на Дарън Флечър, който получи контузия в глезена и на ветерана Оле Гунар Солскяр, който ще премине операция на коляното.

Райън Гигс ще изиграе своя мач номер 700, а Хенрик Ларсон ще излезе в последния си мач за „червените дяволи”.

…Останалото е 90 минути футбол на високо равнище от 14:45.