Манчестър Юнайтед постигна победа над Блекбърн с 2:0 в мач от 13-я кръг във Висшата лига.

Гостите нямаха загуба в последните си осем срещи от всички надпревари и очакванията бяха, че ще успеят да затруднят английските шампиони. Това обаче бе факт до втората половина на първото полувреме, когато с два бързи гола, Кристиано Роналдо донесе трите точки за „червените дяволи”.

Резултатът на „Олд Трафорд” бе открит в 33-та минута, след хубаво центриране от корнер на Райън Гигс, който с левия крак качи топката на главата на Кристиано и португалският национал я прати в мрежата зад Фридел.

Роналдо реши мача две минути по-късно, когато вкара за 2:0, с което оформи и крайния резултат. От зоната на дузпата той вкара, след асистенция на Карлос Тевес, който подаде отляво по атаката на Манчестър.

Проблемите за гостите нараснаха в началото на втората част, когато заради втори жълт картон и съответно червен, в 53-та минута играта трябваше да напусне Дейвид Дън. Той фаулира Луис Саха.

С човек по-малко Белкбърн не успя да направи нещо по-значително от това, да инкасира повече голове в своята врата, за разлика от последната среща между двата тима, която бе завършила 4:1 в полза на английските шампиони.

С победата си Манчестър Юнайтед се изкачи на първото място в класирането с актив от 30 точки, с три повече от Арсенал, но и с мач повече от „артилеристите”, които утре играят с Рединг. Белкбърн е на 7-мо място с 22 точки.