Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с резервния си страж Андерс Линдегаард, за да освободи място за привличането на Асмир Бегович от Стоук Сити.

„Червените дяволи“ внимателно следиха ситуацията около босненеца през лятото, след като през миналия сезон нито Давид Де Хеа, нито Линдегаард показаха постоянство в изявите си.

Мнозина считат, че испанецът е сред фаворитите за заместник на Виктор Валдес в Барселона, а въпреки доброто му представяне напоследък Юнайтед не би имал нищо против да се раздели с него, ако получи цена от порядъка на 21 милиона евро (колкото платиха на Атлетико Мадрид през 2011 година).

От началото на сезона сър Алекс Фъргюсън упорито ротираше вратарите си, но в последно време Линдегаард се застоява повече на скамейката. За последно той пази на 1 декември срещу Рединг за ФА Къп, когато допусна 3 гола в мрежата си.

Датчанинът дойде на „Олд Трафорд“ в началото на 2011 година, като за него бяха платени 4 милиона евро. Сега обаче той най-вероятно ще бъде продаден след края на сезона, като сър Алекс ще се опита да действа бързо заради интереса на Арсенал към Бегович. „Топчиите“ отправиха оферта за стража в последния ден от трансферния прозорец, но от Стоук директно отхвърлиха предложението.