Манчестър Юнайтед победи с 3:1 като гост Тотнъм в очаквания с най-голям интерес двубой от 27-ия кръг на Висшата лига. С тази среща червените дяволи увеличиха серията си без загуба от шпорите на 26 поредни срещи.

За сър Алекс Фъргюсън мачът бе негов 986-и начело на Юнайтед в английския шампионат и така подобри дългогодишния рекорд на другия най-легендарен треньор в историята на тима - сър Мат Бъзби, който е водил тима в първенството в 985 двубоя в периода 1945-1971 година.

Българският нападател на шампионите Димитър Бербатов не бе в групата на Фъргюсън за срещата на Уайт Харт Лейн, а в негово отсъствие нападателното дуо на гостите бе Уейн Рууни - Дани Уелбек.

В средата на първата част Тотнъм можеше да поведе в резултата, но гол на Емануел Адебайор не бе зачетен, тъй като тогоанецът си спря топката с ръка, преди да я прати в мрежата.

Юнайтед поведе в Лондон при може би първата си по-сериозна опасност пред вратата на домакините. В 45-ата минута Ашли Йънг центрира от корнер на главата на Уейн Рууни и той простреля Брад Фридъл с удар от границата на вратарското поле.

В 60-ата минута след тъч изпълнение на тъч Нани бе изведен зад отбраната на шпорите и опита нещо между удар и подаване, защитата на Тотнъм не успя да избие добре и от малък ъгъл Ашли Йънг покачи на 2:0.

Всичко в двубоя бе решено в 69-ата минута, когато Йънг с втория си гол в мача направи резултата 3:0 след асистенция на Патрис Евра.

Лондончаните отбелязаха почетното си попадение в 87-ата, след като Райън Гигс подари топката на Джърмейн Дефоу и той с изстрел пред границата на пеналта простреля Давид Де Хеа за крайното 1:3.

Манчестър Юнайтед продължи да бъде на само две точки зад лидера Манчестър Сити в борбата за титлата, докато Тотнъм продължава да е трети, но вече е само с четири точки пред четвъртия Арсенал в битката за директно класиране за ШЛ.