Испанският национален отбор по футбол продължава да е непобеден вече 30 мача, след като тази вечер се наложи с 2:0 над Англия. Еврошампионът сложи край на успешната серия на „Трите лъва” насред Севиля, като доказа, че наистина заслужава да е №1 на Стария континент.

Двубоят не бе от най-красивите за наблюдение, като двете защити се стараеха много да не допускат грешки. Английският тим, без звездите си Рио Фърдинанд, Стивън Джерард и Уейн Рууни изглеждаше много далеч от класата на своя съперник. Дейвид Бекъм, изравнил рекорда на Боби Муур със 108 мача за националния отбор, не бе достатъчен, за да се преодолее Испания. Халфът се появи на терена на почивката и хвърли доста старания, но нападателите на тима така и не се възползваха от неговите умения и бяха напълно обезличени.

Класата на домакините си пролича особено в полузащитата, където Шави и Андрес Иниесна бяха пълни господари в граденето на играта, а Сена и Алонсо отказваха атаките на англичаните в зародиш.

Още в 36-та минута Шаби Алонсо намери добре Давид Вия и нападателят направи за смях Фил Ягиелка, като го разнесе в наказателното поле, за да се озове на стрелкова позиция, откъдето не сгреши. Въпреки многото възможности, вторият гол за испанците падна чак в 83-та минута, когато Шави намери брилянтно Фернандо Йоренте, и нападателят се реваншира на Висенте дел Боске за доверието, като вкара с глава за 2:0.

Притесненията за расистки прояви по време на двубоя бяха напълно разсеяни, и двете агитки се държаха подобаващо на трибуните, както и футболистите на терена.