Испания и Англия ще спорят за титлата от Европейското първенство за юноши до 17 години.

Англия се наложи с 1:0 над Франция и така за първи път в историята си намери място във финалния мач. Виктор Моузес пък стана първият млад футболист, отбелязал три гола на шампионата, като с поредното си попадение донесе и победата за младите англичани. Роденият в Нигерия Моузес, който е играч на Кристъл Палас, реализира в 11-та минута.

Далеч по-драматично се стигна до класирането на Испания на финал. Младите „фурии” отстраниха след дузпи домакините от Белгия. В редовното време мачът завърши 1:1, като и двете попадения вкараха испанците. Първо Рочела си заби автогол в 63-та минута, но детето-чудо на Барселона Боян Къркич доведе нещата до продължения с попадение в 72-та.

Шансът не бе на страната на белгийците, които пропуснаха чисти положения в продълженията, а в последствие се издъниха и при дузпите.

Белгия вече докосваше финала, след като вратарят Копенс извади първия удар от бялата точка на Андер Виктория. При последната, пета дузпа обаче Акуино пропусна за домакините и така изпълнението продължи чак до 7:6, когато капитанът на белгийците Даеселейре видя топката да се спира в ръцете на испанския страж Де Егеа.