Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че Фернандо Торес няма да може да играе за Испания в контролната среща с Аржентина през следващия уикенд, въпреки че е много вероятно да играе за мърсисайдци в понеделник.

Ел Ниньо, който има проблеми с травмата в слабините през последния месец, пътува вчера за родината си, където се видя със специалист, за да разбере, че няма да се нуждае от операция.

Бенитес не отрече, че Торес може да играе в понеделник срещу Бирмингам, но допълни, че е информирал испанската федерация, че играча няма да бъде готов за срещата с гаучосите на 14 ноември в Мадрид.

Запитан дали Торес ще играе за Испания, Бенитес заяви: „Не, не вярвам. Разговарях с хората от испанския щаб и те знаят че Фернандо трябва да работи с нашия физиотерапевт, за да подобри своята кондиция. Фернандо бе в Испания, където се видя със специалист. Ние знаем, че той сега е по-добре от преди. Има някои проблеми, но ще трябва да поработи над тях. Ние обаче ще трябва да решим дали той ще може да играе срещу Бирмингам Сити”.