Трима испанци от голямата колония на Рафаел Бенитес в Ливърпул са с контузии и ще се възстановяват дълго време. От различни травми се оплакват Алонсо, Торес, Рейна и Масчерано.

Халфът Чаби Алонсо ще бъде извън терените най-малко три месеца. 25-годишният футболист вече пропусна 8 мача на своя отбор заради счупена метатарсална кост, но бе принудително заменен в 68-ата минута при завръщането си в срещата с “артилеристите”.

Лекарите установиха, че Алонсо е получил нова фрактура на същата кост и ще трябва да се наложи да се подложи на операция, която ще го извади за около месец от футболните терени.

Фернандо Торес, който пропусна последните две срещи на мърсисайдци заради травма в адукторите, също се завърна в игра в дербито с Арсенал, но на полувремето бе сменен заради усложнение на контузията, което ще го извади от терените за следващите три седмици.

Рейна има болки в гърба и най-вероятно ще отсъства от футболните терени около една седмица, колкото и аржентинският полузащитник Хавиер Масчерано, който е с разтежение.