Ашли Коул не се слави с отлични отношения с медиите и феновете, често е обект на критики и неодобрение, но въпреки това продължава да играе на добро ниво за Англия и Челси. В едно от най-откровените си интервюта изобщо, пред списание Green Soccer Journal защитникът хвърля светлина върху живота си, докато прави специална фотосесия.

The Green Soccer Journal - Issue 5 - Ashley Cole from The Green Soccer Journal on Vimeo.

„На всички играчи им е тежко да бъдат освирквани. Но ние трябва да продължаваме да вършим работата си, да представяме страната си. Успявам някак си да се дистанцирам, докато съм на терена. Футболът е твърда игра, не може винаги да си любим на всички, но никой не иска да чува освирквания,“ разказва Коул.

От 2008-ма, когато бе освиркван от английските фенове, той измина дълъг път, за да спечели обратно уважението им, и дори да бъде избран за техен фаворит през 2010-та.

„Невероятна чест е да носиш националната фланелка. Чувството никога не се променя. Но 100 мача – това е различно. Бях много развълнуван преди този мач с Бразилия, може би дори не успях да играя на най-доброто си ниво. За първи път бях толкова нервен, но беше много хубаво,“ спомня си бранителят за неотдавнашното събитие.

Искрено и лично с Ашли Коул: Танцувам само, когато съм в чужбина

източник: Gulliver/Getty Images

За отношенията си с феновете, Ашли признава, че в началото не са били на равнището, на което са сега: „В днешно време много хора имат твърдо мнение за нещата, и не осъзнават много от детайлите. Знам обаче, че и аз сигурно бих критикувал тяхната работа, ако отида в дома им или в офиса им. Ние играчите го разбираме – феновете си плащат, имат право да изразяват чувствта си, и да коментират.“

За свободното си време, Коул казва, че вече си има нов любим спорт – дартс! „Не може да си концентриран само върху футбола 24 часа в денонощието, всеки ден. Гледам футбол и в свободното си време, но повече играя билярд, дартс, голф. Не съм много добър на голф, но това е добър начин да се отпуснеш,“ твърди футболистът.

Джолеън Лескът е музикалният извор за Ашли Коул: „Давам си iPod-а на Джолеън, и той ми слага всяка нова музика, защото знае кога излиза. Харесвам хип-хоп, но слушам всичко. Доста от съотбориците ми пускат музика в съблекалнята, така че се приспособяваме към това, което върви в момента.“

„Не танцувам!,“ категоричен заявява Коул през смях накрая. „Само когато съм на почивка някъде. Но със сигурност не и в Англия.“

Искрено и лично с Ашли Коул: Танцувам само, когато съм в чужбина

източник: Gulliver/Getty Images