Плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил заяви пред германския таблоид "Билд", че бъдещето му при "артилеристите" не зависи от това на мениджъра Арсен Венгер. Германският национал има още малко над 12 месеца до края на контракта си, а според медиите в Англия вече е получил предложение за нов такъв, който да му носи по 280 000 лири на седмица.

"Всичко е възможно. Водим преговори с Арсенал, но в момента съм концентриран върху представянето му през този сезон", заяви 28-годишният Йозил. "Арсен Венгер бе човекът, заради когото избрах Арсенал. Но понякога нещата във футбола се развиват твърде бързо и не всичко може да се планира. Затова и би било грешно да каже, че бъдещето ми зависи от треньора", заяви Йозил, който призна, че не е останал много доволен от отпадането от Шампионската лига след загуба с общ резултат 2:10 от Байерн Мюнхен.

"Като спортист няма как да си доволен от такова представяне. Трябва ни по-голяма мотивация. Желанието ми е един ден да спечеля Шампионската лига, по възможност с Арсенал", добави Йозил. "Билд" разкрива, че именно Байерн е един от основните фаворите за подписа на Йозил, ако той предпочете да напусне сегашния си клуб.