Черногорският национал Стеван Йоветич се оказа черна котка за Ливърпул при гостуването на Фиорентина, което бе спечелено с 2:0 от виолетовите с две попадения на къдрокосия нападател.

В 28-ата минута защитата на мърсисайдците направи нескопосан опит за изкуствена засада, при който Йоветич остана сам срещу Пепе Рейна и разполагайки с предостатъчно време матира вратаря.

В 37-ата Марко Маркиони проби добре, Хуан Мануел Варгас центрира, а споменатият вече черногорец изпревари отбраната на англичаните и удвои.

Две минути след началото на втората част Лукас Лейва изпусна отлична възможност да вкара за Ливърпул, след като непокрит след ъглов удар с глава стреля над вратата. В 77-ата минута Фернандо Торес пропусна последното добро положение за гостите, с което трите точки останаха във Флоренция.

В другия двубой от Група Е на Шампионската лига Лион премаза като гост Дебрецен с 4:0. Ким Калстрьом даде преднина на французите още в третата минута на мача в Будапеща, а Миралем Пянич удвои в 13-ата. В 24-ата минута резултатът вече бе 3:0 с гол на Сидни Гову. Последния пирон в ковчега на отстранилите Левски в плейофите унгарци заби Бафетимби Гомис в 51-ата минута.