Бившият халф на Реал Мадрид Мамаду Диара може отново да облече фланелката на Фулъм, откъдето бе освободен през лятото. Това разкри мениджърът на лондочани Мартин Йол, който обаче ще предложи на малиеца да му се плаща на изигран двубой.

32-годишният халф не успя да убеди в качествата си холандския наставник, като прекара огромен период от миналия сезон в лазарета. Диара се контузи през декември и бе на линия едва към края на кампанията, поради което не получи оферта за продължение на контракта си.

Той обаче остана да поддържа форма с „котиджърс“ и Йол разкри, че полузащитникът може отново да подпише договор, но при доста по-различни условия. „Чувствах, че преди той не показваше 100 процента от възможностите си, но в мача за юношеския ни тим Диара бе много значим с пасовете и присъствието си в съблекалнята“, каза наставникът. „Казахме му да изиграе три мача, за да можем да го оценим. Оттам нататък има различни сценарии, като да му плащаме само когато играе.“

„Първо обаче се нуждаем от одобрението на медицинския щаб, както и от потвърджение от страна на неговия хирург в Мадрид, че той е здрав и може и да играе“, допълни Йол.