Мениджърът на Фулъм Мартин Йол намекна, че Димитър Бебатов му е обещал да се разпише срещу Тотнъм още преди мача. Българинът изпълни обещанието си, като неговият 13-и гол от началото на сезона донесе трите точки за „котиджърс“ при визитата на „Уайт Харт Лейн“. Заради това той ще получи ден почивка от наставника.

„Чувството е страхотно, но най-вече това са още три точки, тъй като сме замесени в борбата за оцеляване с още 7-8 отбора. Макар да сме на 10-ото място има още доста отбори със същия точков актив като нас“, заяви холандският наставник. „Ако бяхме с три точки по-малко, можехме да бъдем завлечени в тази ситуация. Разбира се, страхотно е да победим тук, не само заради мен, но и за клуба, и за отбора.

„Бербатов също искаше да се представи добре срещу Тотнъм, защото и за него това е бивш отбор. Искаше да бъде на ниво и заради мен. То ми каза: "Тренер, довери ми се". Първо си мислех, че се шегува, но после се сетих, че каза същото и в мача срещу Стоук. Единственото, което поиска, бе ден почивка, ако вкара. Затова му обещах, а той вкара - забележително момче и чудесен играч.“

„Целта ни е де печелим точки навън и в това отношение можехме да се справим по-добре. Сега можеше да сме в топ 7 или топ 8. Това беше първа победа за Фулъм като гост на „шпорите“ от 10 години насам, затова е фантастичен резултат“, добави Йол.