Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол показа самочувствие преди двубоя от Висшата лига срещу Нюкасъл днес. Холандецът заяви, че отборът на „свраките” не е от класата на Тотнъм и двата тима не могат да бъдат сравнявани.

„Не мисля, че има място за сравнение между нас и тях, тъй като в последните няколко сезона ние играем в Европа, а те не. Така че как можем да бъдем в един и същи кораб?”, коментира Йол.

„За тях ще бъде фантастично да завършат в топ шест или седем. Ако успеят да се класират за европейските турнир догодина това ще бъде много добро постижение. Ние обаче го правихме два пъти”, продължи холандецът, чието бъдеще в Тотнъм все още е неясно след разочароващия старт на сезона в Англия.

Отборът на Димитър Бербатов се намира на незавидната 18-та позиция във временното подреждане, докато възпитаниците на Сам Алърдайс са 8-ми в подреждането.

Двубоят между двата тима е тази вечер от 22:00 часа на стадион „Сейнт Джеймсис Парк” в Нюкасъл. При победа на Тотнъм днес, отборът ще се измъкне от зоната на изпадащите във Висшата лига.