Деймиън Дъф призна, че е плакал в деня, когато е напуснал „Стамфорд Бридж“ и е преминал в Нюкасъл.

Той прекара три сезона в Челси, като спечели два пъти шампионската титла във Висшата лига и Купата на лигата преди да премине в Нюкасъл през 2006 година за сумата от 5 милиона паунда.

Дъф страдаше много от контузии по време на престоя си на „Сейнт Джемсис Парк“ и бе част от отбора на „свраките“, който изпадна в Чемпиъншип през 2009 година. След това той напусна и подписа с Фулъм.

„Аз получих съобщение от Мартин Йол, който ме искаше в Тотнъм. Аз обаче бях фен на Челси и след като спечелих два пъти титлата с отбора, нямаше как да подпиша с Тотнъм. Това бе невъзможно да се случи. Имах приятели в Нюкасъл – Скот Паркър и Шей Гивън. Нещата просто не се получиха“, сподели Дъф.

„Плаках в деня, в който напуснах Челси. Никога не съм плакал, когато напуснах Блекбърн, Нюкасъл или Фулъм, дори когато прекратих кариерата си. Това бе моето решение, което взех. На два или три пъти имах възможност да подпиша с Ливърпул. Първият шанс ми се откри преди да подпиша с Челси през 2003 година. Аз трябваше да пътувам до Ливърпул за финални преговори, но от Блекбърн поискаха повече пари за мен, а това не бе по техните възможности. Когато напусках Челси, също имаше възможност да премина в Ливърпул“, добави ирландският футболист.

Деймиън Дъф прекрати кариерата си през 2015 година след кратък престой в Шамрок Роувърс, където сега той е треньор.