Интер и Лацио ще водят здрава битка за привличането на звездата на Челси Франк Лампард, твърди в днешния си брой „Corriere dello Sport“.

Според информации от Италия, римляните са готови да предложат 3-годишен договор на 34-годишния английски национал, който след края на сезона става свободен агент. Орлите са готови да предложат 2,5 милиона евро годишна заплата на Лампард.

По подобна схема на Олимпико привлякоха Мирослав Клозе през лятото на 2011 година и той се превърна в основен голмайстор на тима. В Лацио се надяват да повторят този трансферен удар и с Франк Лампард.

Интер вече се опита да привлече Лампард, когато начело на нерадзурите бе Жозе Моуриньо. Тогава Челси не желаеше да се раздели с халфа, но към днешна дата нещата не стоят така и през юни той си тръгва от Стамфорд Бридж.

Не е изключено опитният полузащитник да дойде в Милано още тази зима, ако бъде използван като разменна монета за Уесли Снайдер, който е желан от лондончаните.

Английският национал играе при сините от 2001 година, когато бе привлечен от Уест Хем. За сините той има 192 вкарани гола в 577 мача във всички турнири. С Челси Лампард е спечелил Шампионската лига, 3 титли на Англия и 4 купи на страната.