Ръководството на италианския Интер Милано е приготвило оферта от 29 милиона евро за капитана на Англия и Челси Джон Тери в случай, че той не успее да се договори за нов контракт с босовете на „сините”.

26-годишният Тери иска седмична заплата в размер на 219000 евро и ако от Челси не успеят да подновят договора му, от лятото той ще може да преговаря с други клубове според новите правила на ФИФА, тъй като ще навлезе в последната година от настоящия си контракт.

Говорител на „нерадзурите” заяви пред „Дейли Мейл”, че Интер внимателно следи ситуацията около защитника в Челси:

„Г-н Морати обича духа на английските футболисти и смята, че Тери притежава силния характер на Пол Инс, който игра за нас преди няколко години.”

Интер, които в момента водят убедително в италианския шампионат с 16 точки, искат да подсилят защитата си за надпреварата през следващия сезон в Шампионската лига.

Защитниците Маикон и Николас Бурдисо, които са несменяеми титуляри в миланския гранд, ще пропуснат следващите шест мача в Евротурнирите, заради побоя след равенството с Валенсия, което на практика означава всички срещи от груповата фаза в лигата догодина, след като Интер вече напусна борбата в надпреварата този сезон.

Другият титулярен защитник в състава – Иван Кордоба също отнесе наказание, но за три срещи.