Крилото на Евертън Ройстън Дренте, който е собственост на Реал Мадрид, разкри, че звездата на Барселона Лионел Меси се е обръщал към него с „негро“ повече от веднъж.

Холандецът на няколко пъти по време на престоя си в Испания имаше спречквания с аржентинеца и обясни, че винаги е имал проблеми с „десетката“ на каталунците в инцидентите при спряна игра.

„Играхме доста пъти един срещу други и винаги имахме проблеми. Знаете ли кое обаче наистина ме разтревожи? Тонът, с който непрекъснато ме наричаше „негро, негро“, каза Дренте. „Разбирам, че подобно нещо е нормално за Южна Америка, но ние не можем да търпим подобно отношение. Махамаду Диара, моят съотборник в Реал, направо побесняваше, когато Габриел Хайнце и Гонсало Игауин в началото се обръщаха към него с „негро“. Скоро обаче престанаха.“

„Когато играех срещу Барселона с Еркулес, имах същите проблеми с Меси. Преди мача той ми подаде ръка и каза: „Здравей, негро“. След края на мача не си стиснахме ръцете за втори път. Не мисля, че ще ме покани на купона за рождения си ден“, добави 25-годишният холандец.

Дренте в момента играе при „карамелите“ под наем от Реал Мадрид, но е малко вероятно английският клуб да задържи крилото за постоянно.