Полузащитникът на Нюкасъл Мохамед Диаме предупреди феновете, че в първите кръгове на Висшата лига техните любимци няма да им предложат най-атрактивния футбол. Французинът заяви, че почти сигурно тимът ще „паркира автобуса” заради доста тежката си откриваща порция срещи.

В събота „свраките” стигнаха до 0:0 срещу участника в групите на Шампионската лига Порто. Англичаните показаха стройна организация в отбрана и през цялото време имаха по няколко души между топката и своята врата. Така те до голяма степен спънаха играта на португалския шампион. Естествен, вратарят Мартин Дубравка също има своята роля с някои внушителни спасявания.

Сезон 2018/2019 за Нюкасъл започва с мачове последователно срещу Тотнъм (домакинство), Кадиф Сити (гостуване), Челси (д), Манчестър Сити (г) и Арсенал (д). „Предстои ни да направим голям старт на сезона и предполагам, че срещите ще приличат доста на тази срещу Порто”, коментира 31-годишният Диаме. „Ако се опитаме да браним топката по същия начин, мисля, че ще бъдем окей.”

„Резултатът срещу Порто не беше важен. Смятам, че се представихме добре, а Порто в много отношения напомня за Тотнъм, така че беше хубаво да се подготвим за двубоя от първи кръг. Защитавахме се доста и най-вероятно ще правим същото срещу Тотнъм. Трябва да се борим заедно и това е начинът да постигаме резултати”, допълни Диаме.