Испанският защитник на Ливърпул Хосе Енрике намекна, че може да напусне по време на летния трансферен прозорец. Той сподели, че се чувства отритнат, а добави още, че в подобно положение са още Марио Балотели и Фабио Борини. 

Последният е пред завръщане в Италия, където ще играе за Фиорентина. Сънародникът му Балотели също е сложен на тезгяха, но все още няма интерес към него и вероятността да остане на "Анфийлд" е голяма. 

"В много тежка позиция съм. И аз, и Балотели, и Борини сме в неприятна ситуация и се чувстваме отритнати. Имам още една година от договора си и бих искал да остана, за да се боря за мястото си."

"Но съм реалист и ако дойде някоя добра оферта за мен от силен отбор, който ми обещава дългосрочно обвързване и повече шансове за игра, бих се замислил и бих я проучил. Няма да се предам, защото всичко във футбола се мени на дневна база", сподели Хосе Енрике. 

Испанецът дойде при мърсисайдци през 2011 г., но от тогава не влиза особено често в сметките на мениджърите. Енрике е изиграл само 76 мача за последните четири сезона и иска да си отиде, за да има повече възможности за изява. Интерес към него засега обаче няма.